Hastanede olan kardesimin iki minik oglu okullar tatil olunca solugu hala da aldilar:=))
Hala hastane ev arasi bitap, lakin onlar aliskin halanin pastalarina. Aksam basladi ufak olan.
__Halam eskiden ne cok pasta yapardi degil mi agabey? :=))
Agabey sana söylüyorum, hala sen anla:=))
Hala kalkti sessiz sedasiz mutfagin yolunu tuttu, lakin nasil yorgun ve basladi düsünmeye, ne yapsam?
Derken!
BUNLAR CIKTI ISTE:)))
Yukardakine simarik pasta dedik, cünkü yapilma amaci onlari simartmakti.
Altta ki ise bir yunanli arkadasimdan ögrendigim yunan böregi.
Evvela dolaplar karistirildi ev de hangi malzemeler var belirlendi, sonra kollar sivandi:=))
Italyan kedi dili pakedi vardi koca bir paket, onlar cok iri oluyor. Tamam dedim pasta keki yapmaktan kurtuldum:=))
Kremasi icin
1 litreden biraz fazla süt
2 yumurta
3 yemek kasigi un
1 paket vanilya sekeri
1 paket vanilyali puding tozu
5 ya da 6 yemek kasigi toz seker
Yarim paket tereyagi
Hepsini karistirip kremayi pisirdim ve hemen ocak aldiktan sonra icerisine dilimledigim tereyagi ilave edip karistirip, tepsiye dizip biraz kahve ile islattigim ve üzerlerine muz dilimleri yerlestirdigim, kedi dillerinin üzerine sicakken yaydim.
En üste göz karari erittigim pasta cikotasinin icerisine biraz krema ve tereyag ile inceltip findikla karistirip döktüm.
ILIYINCA dolaba.:=)
Börege gelince hamuru aynen bizim baklava hamuru gibi hazirlaniyor ve icerisine sarmisak otu denilen sebze (BÄRLAUCH) ve peynir karistirilip yayiliyor ve bildigimiz gül böregi gibi sariliyor, biraz sivi yag ile yaglamak sart tabiki. Üzerine yine sivi yag ve firina.
Bayram ettiler desem yeridir:=))
Bu sayede hepimiz simardik:=))
Sevgimle canlar.
Hala hastane ev arasi bitap, lakin onlar aliskin halanin pastalarina. Aksam basladi ufak olan.
__Halam eskiden ne cok pasta yapardi degil mi agabey? :=))
Agabey sana söylüyorum, hala sen anla:=))
Hala kalkti sessiz sedasiz mutfagin yolunu tuttu, lakin nasil yorgun ve basladi düsünmeye, ne yapsam?
Derken!
BUNLAR CIKTI ISTE:)))
Yukardakine simarik pasta dedik, cünkü yapilma amaci onlari simartmakti.
Altta ki ise bir yunanli arkadasimdan ögrendigim yunan böregi.
Evvela dolaplar karistirildi ev de hangi malzemeler var belirlendi, sonra kollar sivandi:=))
Italyan kedi dili pakedi vardi koca bir paket, onlar cok iri oluyor. Tamam dedim pasta keki yapmaktan kurtuldum:=))
Kremasi icin
1 litreden biraz fazla süt
2 yumurta
3 yemek kasigi un
1 paket vanilya sekeri
1 paket vanilyali puding tozu
5 ya da 6 yemek kasigi toz seker
Yarim paket tereyagi
Hepsini karistirip kremayi pisirdim ve hemen ocak aldiktan sonra icerisine dilimledigim tereyagi ilave edip karistirip, tepsiye dizip biraz kahve ile islattigim ve üzerlerine muz dilimleri yerlestirdigim, kedi dillerinin üzerine sicakken yaydim.
En üste göz karari erittigim pasta cikotasinin icerisine biraz krema ve tereyag ile inceltip findikla karistirip döktüm.
ILIYINCA dolaba.:=)
Börege gelince hamuru aynen bizim baklava hamuru gibi hazirlaniyor ve icerisine sarmisak otu denilen sebze (BÄRLAUCH) ve peynir karistirilip yayiliyor ve bildigimiz gül böregi gibi sariliyor, biraz sivi yag ile yaglamak sart tabiki. Üzerine yine sivi yag ve firina.
Bayram ettiler desem yeridir:=))
Bu sayede hepimiz simardik:=))
Sevgimle canlar.
Yorumlar
Yorum Gönder